Mandulasajt

1 csésze darált mandulabél
1 csésze mandulatej
2 evőkanál sörárpa élesztő
1/2 citrom leve
1 evőkanál agar-agar
1/2 kanál fokhagymapor (lehet 2 gerezd reszelt natúr fokhagyma is)
1/2 evőkanál gyömbérpor
1 csipet bors
1 csipet szerecsendió
1 evőkanál olívaolaj
só ízlés szerint
1 evőkanál oregánó díszítéshez

Elkészítés:
Egy tálba tesszük a darált mandulát, a sörárpa  élesztőt, a fokhagymát, a gyömbért, a borsot, a szerecsendiót és a sót. Jól összekeverjük. 
Egy fazékban felmelegítjük a tejet, hozzáadjuk az agar-agart és folyamatos kavargatás mellett 5-7 percig főzzük. Amikor elkezd sűrűsödni, 
hozzáadjuk az olajat és a citromlevet. Továbbra is folyamatos kavargatás mellet, a kapott folyadékot hozzáöntjük a száraz összetevőkhöz. Botturmixszal keverjük össze, 
míg egy sima pépet nem kapunk. Olajjal kikenünk egy tálat, és beszórjuk az oregánóval, majd ráöntjük a sajtkeveréket. Fogyasztás előtt él órára a 
hűtőbe tesszük. 
Jó étvágyat! 
www.allategyenloseg.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése